Zondag 15 juli, 2018

Landelijke hoorzittingen in januari

De hoorzittingen in de verschillende districten worden in de maand januari gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten mogen burgers hun voorstellen voor projecten en eventueel klachten doorgeven aan de districtscommissarissen en bestuursambtenaren. “Alleen door te participeren aan de hoorzittingen kunnen de problemen van een district goed in kaart gebracht worden en kan er gewerkt worden aan oplossingen” zegt districtscommissaris Remy Pollack van Paramaribo Zuid West aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De hoorzitting is verder ook een methode om input te verkrijgen vanuit de burgers waarmee beleid gemaakt kan worden. Districtscommissaris Audrey Hankers roept de samenleving op te participeren aan deze bijeenkomsten aangezien het om hun belang gaat. Bij de hoorzittingen zijn de ressortraadsleden onmisbaar.Zij stellen het ressortplan op dat wordt doorgeleid naar de districtsraad,  die dan een districtsplan opstelt. Dit plan wordt dan besproken op een openbare hoorzitting van de districtsraad waarna het plan opgestuurd wordt naar de desbetreffende ministeries zodat deze het gedeelte dat hen regardeert opneemt in de begroting. Het schema voor de hoorzittingen in de verschillende ressortenworden vooraf bekend gemaakt via social media en de verschillende dagbladen. 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk