Zondag 27 mei, 2018

Inzamelingsactie gestart voor slachtoffers natuurgeweld

Het nieuws van de afgelopen dagen werd overmeesterd door de berichten over de verwoestende orkanen, die een groot deel van het Caribisch gebied tot rampgebied hebben omgezet. De schade is enorm en er is veel hulp van buiten nodig, om weer het leven van alle dag te kunnen oppakken. Verschillende landen hebben reeds steun gegeven aan de getroffenen, maar ook jij als individu kunt een wezenlijke bijdrage leveren.

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) heeft tijdens een planningsmeeting, met de International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), de International Commission of Red Cross (ICRC) en de National Societies besloten dat ook vanuit Suriname ondersteuning gegeven zal worden aan de getroffen gebieden. Deze ondersteuning zal bestaan uit het inzetten van Disaster Management experts en het inzamelen van  financiën.

Deze week vertrekt een door het SRK getrainde Regionaal Interventie Team (RIT) vrijwilliger naar Saint Kitts & Nevis. Het SRK vraagt de Surinaamse gemeenschap een financiële bijdrage te geven om deze gebieden te ondersteunen. De financiële bijdrage loopt via de IFRC waardoor goed gevolgd kan worden waar de gelden terecht komen.

Het Caribisch gebied heeft dringend steun nodig en het snel opstarten van de hulp is van levensbelang. Indien u ook een donatie wilt doen, kan dat op deze bankrekeningen onder vermelding van:

Help Caribisch Gebied

HAKRINBANK N.V.
SRD 26.616.08.67
USD 20.588.57.79
EURO 20.691.53.88

D.S.B. BANK N.V.
SRD 50.61.121

REPUBLIC BANK (SURINAME) N.V
SRD 0794587417

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Surinaamse Rode Kruis
Adres: Gravenberchstraat 2-6
Telefoon: +597 498410 ext. 912 (Communications)
Fax: +597 464780
Email: info@redcross.sr

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk