Zondag 27 mei, 2018

Honderden eilandbewoners nog vermist

Foto: ANP

Foto: ANP

Bij het Rode Kruis staan nog altijd meer dan tweehonderd mensen geregistreerd als vermist na de orkaan Irma op Sint-Maarten. Er is bij veel mensen op het eiland onduidelijkheid hoe het met hun vrienden en familie gaat. Op Sint Maarten helpen vrijwilligers van het Rode Kruis mensen om zich te registreren. Iedereen die in veiligheid is, wordt gevraagd zich te melden op de site van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis denkt dat er in werkelijkheid meer vermisten zijn omdat velen door het ontbreken van verbindingen nog niet in staat zijn geweest om de vermissingen te melden. Mensen die geen internetverbinding hebben kunnen het noodnummer 0800-1351 bellen om dat alsnog te doen. Het Rode Kruis vraagt iedereen die in veiligheid is dat door te geven op de site van de hulporganisatie.

Vandaag vertrekken drie extra hulpverleners van het Rode Kruis naar Sint-Maarten die gaan helpen met zoeken naar de vermiste personen op het eiland.

Op gironummer 5125 'Nederland helpt Sint-Maarten’ is tot nu toe 3,2 miljoen euro binnengekomen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk