Zondag 27 mei, 2018

HI&T presenteert strategisch toerisme plan aan samenleving

Minister Ferdinand Welzijn samen met zijn team bij de Nationale Toerisme Conferentie
(Foto: HI&T).

Minister Ferdinand Welzijn samen met zijn team bij de Nationale Toerisme Conferentie (Foto: HI&T).

 

De regering Bouterse-Adhin streeft naar duurzaam toerisme. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft op 30 november 2017 een strategisch toerisme plan aan de samenleving gepresenteerd. In het toerisme plan is de strategische richting voor toerisme voor de komende 10 á 20 jaar aangegeven. De input van de publieke en private sector vertegenwoordigd in de werkgroepen was hierbij doorslaggevend om te komen tot het opstellen van een Nationaal Strategisch Plan voor Toerisme.

De toerisme industrie is één van de sectoren, die een belangrijke impact heeft op de economische ontwikkeling van ons land en wordt dan ook als een belangrijke factor gezien voor sectorale integratie.  Deze industrie draagt ook bij aan de ontwikkeling van andere sectoren in Suriname. Zo levert de toerisme industrie over het algemeen een belangrijke bijdrage aan groei in onder andere landbouw, transport, creatieve sector en wellness. Tijdens de Nationale Toerisme Conferentie, die op 30 november 2017 in het Lallarookh gebouw is gehouden, heeft minister Ferdinand Welzijn ook benadrukt dat toerisme economische groei kan stimuleren en de banen creëren die zo cruciaal zijn voor het welzijn van onze samenleving. De regering zal dan ook duurzaam toerisme bovenal nastreven, omdat ook generaties hierna van het toeristische product moeten kunnen blijven genieten. Het Strategisch Toerismeplan zal als fundament dienen voor het schrijven van een toerisme industrie beleid- en masterplan.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk