Donderdag 19 april, 2018

Het verhaal achter de man die de hoogspanningsmast beklom

Het leven van Stephen veranderde 11 jaar geleden, toen hij plotseling een mentale stoornis kreeg, waardoor hij vreemd gedrag vertoonde. (Foto: Mario C. Castillion)

Het leven van Stephen veranderde 11 jaar geleden, toen hij plotseling een mentale stoornis kreeg, waardoor hij vreemd gedrag vertoonde. (Foto: Mario C. Castillion)

Het nieuws van de man die door een stroomstoot uit een hoogspanningsmast was gevallen, ging als een lopend vuurtje op social media. Omstanders plaatsten beeldmateriaal van de situatie op Facebook en hoewel velen het een wonder vonden dat de man de schok en de val had overleefd, begon echter ook de speculatiemachine op volle toeren te draaien.

Mensen maakten de man onder andere uit voor dief, alcoholverslaafde, zwerver en drugsverslaafde, zonder dat ze het werkelijke verhaal kenden. Vanachter het scherm van een mobiele telefoon of computer durfde men allerlei uitspraken te doen over een man, van wie ze niets anders wisten, dan dat hij de mast had beklommen.

Een familielid kon dit niet langer aanzien, en besloot uitgebreid het verhaal van deze jongeman te delen. Mario Castillion, een bekende figuur uit de samenleving, vertelde over zijn neef Stephen, een jongeman van 32, die eens zeer levenslustig, energiek en hulpvaardig was.

Het leven van Stephen veranderde 11 jaar geleden, toen hij plotseling een mentale stoornis kreeg, waardoor hij vreemd gedrag vertoonde. Dit varieerde van praten in wartaal tot naakt de straat oprennen.

Volgens Castillion glipte zijn neef wel vaker ongemerkt het huis uit. “Deze keer legde hij niet één van zijn lange loopafstanden af (van Latour naar Lelydorp), deze keer besloot hij niet om het verkeer even te regelen en deze keer besloot hij ook niet om blikjes, zakjes en papier van de berm te rapen en in een oude babystootwagentje te zetten”, schreef hij. Deze keer liep Stephen naar de hoofdweg en beklom een transmissiemast, waar hij uit is gevallen als gevolg van een stroomtoot.

De familie kon niet voorkomen dat er foto’s en video’s van het slachtoffer zijn geplaatst op social media, maar wat zij wel jammer vond, was dat mensen in de comments begonnen te speculeren over deze jongeman. “Binnen 11 minuten hadden Surinamers, die de levensloop van Stephen niet eens kennen, allerlei wilde verhalen klaar”. Ook vonden zij het erg dat omstanders aan het lachen waren om een man die net een verschrikkelijk ongeluk overleefd had en met allerlei verwondingen bebloed daar voor hen stond.

Volgens Castillion ligt Stephen momenteel op de Intensive Care afdeling en de familie hoopt hem gauw weer thuis te hebben.

Het volledige verhaal leest u hieronder:

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk