Zondag 27 mei, 2018

Hackers vallen Olympische Winterspelen aan

Tijdens de openingsceremonie, afgelopen vrijdag 9 februari, waren de Olympische Winterspelen in Pyeongchang slachtoffer van een digitale aanval.

Dit heeft de organisatie van de Olympische Winterspelen bevestigt aan persbureau Reuters. Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse organisatiecomité zei dat alle problemen zaterdagochtend waren verholpen. De organisatie van het sportevenement maakte niet bekend wie achter de aanval zat.

De hackaanval trof de televisie- en internetdienst van de Spelen, maar hebben geen essentiële onderdelen van het systeem geraakt. "We weten wat het probleem heeft veroorzaakt, maar dit soort moeilijkheden gebeuren regelmatig tijdens de Spelen", zei de woordvoer van het Zuid-Koreaanse organisatiecomité. "In overleg met het Internationaal Olympisch Comité hebben we besloten om de bron van de aanval niet bekend te maken."

Beveiligingsonderzoekers zeiden in januari dat zij aanwijzingen hadden gevonden die duidden op mogelijke aanvallen van Russische hackers. Rusland zei daags voor de opening van de Olympische Spelen dat beschuldigingen van hackaanvallen door Russische hackers op de infrastructuur ongegrond zijn. Rusland is door het dopingschandaal uitgesloten van deelname aan de Olympische Winterspelen. De dopingvrije Russische sporters die in Zuid-Korea meedoen, presenteren zich tijdens de Spelen onder neutrale vlag.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk