Zondag 27 mei, 2018

Grootste sigarettenfabrikant begint met anti-rook stichting

De nieuwe anti-rook stichting, Foundation for a Smoke-Free World, zal een kleine 1 miljard dollar ontvangen van de sigarettenfabrikant om verschillende onderzoeken om roken tegen te gaan te financieren.

De nieuwe anti-rook stichting, Foundation for a Smoke-Free World, zal een kleine 1 miljard dollar ontvangen van de sigarettenfabrikant om verschillende onderzoeken om roken tegen te gaan te financieren.

De Amerikaanse tabaksgigant Philip Morris gaat een stichting oprichten, die onder andere onderzoek tegen roken gaat bekostigen en de impact van rookvrije alternatieven zal evalueren.

De nieuwe anti-rook stichting, Foundation for a Smoke-Free World, zal een kleine 1 miljard dollar ontvangen van de sigarettenfabrikant om verschillende onderzoeken om roken tegen te gaan te financieren. De stichting zal twaalf jaar lang 80 miljoen dollar ontvangen van haar oprichter, Philip Morris, en zal door een voormalige functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geleid worden. De stichting zal naast onderzoeken financieren ook tabaksboeren voorbereiden op een afnemende vraag naar hun product.

De tabaksreuzen hebben steeds meer concurrentie van bedrijven die vergelijkbare apparaatjes aanbieden. Het zogeheten vapen of dampen wordt als minder slecht voor de gezondheid als roken voorgesteld. Bovendien levert het minder overlast op voor mensen om de roker heen. Philip Morris, dat onder meer Marlboro-sigaretten maakt, wilt dat rokers overstappen op apparaatjes die tabak niet verbranden. Zo heeft Philip Morris zelf al de IQOS op de markt gebracht. Dat apparaatje verhit tabak, maar verbrandt die niet. Philip Morris heeft grote plannen met de IQOS, want inmiddels zijn er al ruim drie miljoen gebruikers van de IQOS.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk