Zondag 15 juli, 2018

Google blokkeert YouTube op Amazon-apparaten

Youtube is geblokkeerd door Google op enkele Amazone apparaten.

Youtube is geblokkeerd door Google op enkele Amazone apparaten.

De videodienst YouTube van Google is verwijderd van de Amazon-apparaten Echo Show en Fire TV. Deze stap is onderdeel van een escalerende ruzie tussen Google en de webwinkelgigant. Op de website van Amazon zijn de verschillende producten van Google, zoals de Chromecast en Google Home, niet verkrijgbaar. De apparaten worden mogelijk niet verkocht omdat ze concurrenten zijn van de Fire TV en Fire stick van Amazon. Google trok de YouTube-app eerder al terug van de Echo Show, een slimme speaker met scherm. Via een webversie konden gebruikers toch nog gebruik maken de YouTube  service.

Een woordvoerder van Google geeft aan dat er gehoopt wordt op een overeenkomst om de slepende kwestie op te lossen. Amazon noemt het "een teleurstellend precedent" dat sommige bezoekers van de YouTube-website worden geblokkeerd. Een woordvoerder van Amazon gaat niet in op de weigering om Googles producten te verkopen via de webwinkel. Amazon verwijderde onlangs ook enkele producten van Google-zusterbedrijf Nest uit zijn webshop. Die producten zijn geen concurrenten van de gadgets van Amazon. Een slimme beveiligingscamera en een versie van de slimme thermostaat van Nest worden niet meer verkocht via Amazon.De Fire TV Stick van Amazon wordt ook in Suriname gebruikt door verschillende gadget liefhebbers.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk