Zondag 27 mei, 2018

Gokverslaafde licht Nederlanders op vanuit Suriname

In de maand januari 2018 is de verdachte Arief G. voor oplichting en verduistering aangehouden door de recherche van Regio Oost, nadat hij klanten van zijn ex-werkgever heeft weten op te lichten van hun geld.

Arief was werkzaam bij een autoverhuurbedrijf en is ongeveer een jaar terug vanwege ontoelaatbare handelingen door zijn werkgever ontslagen. Enkele klanten die nog niet op de hoogte waren van zijn ontslag, maakten in de afgelopen periode contact met hem voor het huren van auto’s. Deze klanten, allen Nederlanders, moesten via Western Union €100,- als borgsom per auto overmaken voor Arief. Arief beloofde de klanten dat de auto’s bij hun aankomst in Suriname zou worden geleverd, hetgeen niet geschiedde. Arief verzon steeds weer een leugen wanneer de klanten naar hun auto’s vroegen. De klanten stapten vervolgens naar de politie en deden aangiften tegen Arief. Na een ingesteld onderzoek werd Arief aangehouden en ingesloten.

De politie kwam erachter dat Arief verslaafd blijkt te zijn aan gokspellen. Arief blijkt ook nog een vrouw van een geldbedrag van SRD 700,- te hebben opgelicht. Hij hield haar namelijk voor dat hij contacten heeft bij de overheid en het kon regelen dat zij een woning te Richelieu zou krijgen.

De politie denkt dat er mogelijk meerdere slachtoffers zijn geweest. Maar Arief is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie en na de gelden terug te hebben betaald aan de benadeelden in vrijheid gesteld.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk