Zondag 27 mei, 2018

Frank de Boer breekt snelst ontslagen record

Nog nooit rolde de kop van een trainer eerder dan die van Frank de Boer.

Nog nooit rolde de kop van een trainer eerder dan die van Frank de Boer.

Frank de Boer heeft een record verbroken in de Premier League, nadat hij al na 77 dagen is ontslagen bij de Engelse club Crystal Palace en is daarmee de snelste ontslagen trainer ooit in deze Engelse competitie.

Nog nooit rolde de kop van een trainer eerder dan die van De Boer. Frank de Boer is na vijf wedstrijden, waarvan vier in competitieverband, ontslagen als manager. Alle duels werden verloren en geen één doelpunt is gescoord in deze wedstrijden. Britse media meldden al dat Frank ontslagen zou worden als hij niet wist te winnen in zijn vierde competitiewedstrijd tegen Burnley. Crystal Palace verloor die wedstrijd met 0-1.

Voor Frank de Boer is het buitenland nog geen groot succes. Eerder werd Frank al na 85 dagen ontslagen bij Internationale. Crystal Palace heeft op de eigen website een statement uitgebracht: “Wij bedanken Frank voor zijn inzet en toewijding bij Crystal Palace en wensen hem veel succes in de toekomst. Op termijn zullen we een nieuwe trainer benoemen. Op dit moment geven we verder geen commentaar.” Die nieuwe trainer zal volgens Britse media binnen 24 uur bekend worden gemaakt. Naar verluidt is Crystal Palace al nagenoeg rond met Roy Hodgson. De 70-jarige oud-bondscoach van Engeland.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk