Zondag 15 juli, 2018

First Lady keynote speaker tijdens MEDays forum in Marokko

Foto: NII

Foto: NII

Op uitnodiging van Koning Mohammed VI van Marokko, heeft de First Lady Ingrid Bouterse-Waldring de tiende editie van het MEDays forum in Tangier, Marokko bijgewoond. De echtgenote van president Desi Bouterse heeft de keynote speech gepresenteerd. Het Nationaal Informatie Instituut deed verslag van het optreden van Bouterse. De conferentie had als doel de interactie bevorderen tussen overheden, de private sector en Niet Gouvernementele Organisaties(NGO’s).

De First Lady heeft in een panel met de prinses van Royal Bafokeng Nation South Africa, Motsawana Molotlegi, ex minister van Social Development, Family and Solidarity van Marokko, Nouza Skalli, World President of International Federation of Business and Professional Women, Amany Asfour, CEO van Edel Technology Consulting, Ethel Delali Cofie, Founder and Head of Operations Yeah Mining, Olebogeng Sentsho en een vertegenwoordiger van het Arabisch zakenvrouwen council, van gedachten gewisseld. Geïnspireerd en gemotiveerd om door te gaan met het werk voor en van vrouwen, ging dit panel uit elkaar. In een workshop zijn concrete afspraken ten aanzien van de aanpak van vrouwen en ondernemerschap bediscussieerd. Voor de inhoudelijke en technische ondersteuning over vrouwen en ondernemerschap is Daniella Sumter, Onderdirecteur van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme meegereisd. In deze workshop heeft onderdirecteur Sumter samen met de First Lady de uitdagingen van de Surinaamse ondernemende vrouw aan de orde gebracht en bediscussieerd

Het Early Childhood Development (ECD) project, het beleid van de regering in het minimaliseren van eenoudergezinnen en de potentie van de vrouw die eerder bereid is terug te geven aan de samenleving bij het bereiken van successen, zijn onder andere de punten die First Lady Bouterse-Waldring heeft belicht tijdens haar spreekbeurt. Met een filmpje van enkele vrouwelijke ondernemers die in actie zijn, heeft de bewindsvrouw haar spreekbeurt gecompleteerd.