Donderdag 19 april, 2018

Federer schrijft geschiedenis en Venus Williams verliest

De nieuwe Wimbledon kampioen Federer heeft met zijn achtste titel Pete Sampras gepasseerd.

De nieuwe Wimbledon kampioen Federer heeft met zijn achtste titel Pete Sampras gepasseerd.

De Zwitser Roger Federer heeft weer geschiedenis geschreven door Wimbledon voor de achtste keer te winnen, terwijl Venus Williams bij de dames haar meerdere moest herkennen in Garbiñe Muguruza.

In de finale had de 35-jarige Federer, die nu een recordaantal van negentien grandslamtitels achter zijn naam heeft staan, weinig te duchten van zijn tegenstander Marin Cilic. Hij won gemakkelijk met 6-3, 6-1 en 6-4. De nieuwe Wimbledon kampioen Federer heeft met zijn achtste titel Pete Sampras gepasseerd. Federer evenaarde in 2012 het record van zeven titels. Eerder dit jaar was Federer bij zijn rentree op de ATP Tour ook al de beste bij de Australian Open en bij de masters toernooi van Indian Wells en Miami. Federer trok zich vorig jaar na Wimbledon een half jaar terug om te herstellen van slepende knie- en rugproblemen. Het gravelseizoen liet hij schieten met het oog op Wimbledon, met een achtste titel tot gevolg.

In de damesfinale heeft de 23-jarige Spaanse Garbiñe Muguruza in twee sets zich sterk getoond voor de oudere Venus Williams. Garbiñe won met 7-5 en 6-0. "Ik ben opgegroeid met het kijken naar wedstrijden van Venus en nu versla ik haar in de finale. Dat is ongelooflijk", lachte de dolgelukkige winnares na afloop. Garbiñe verloor twee jaren geleden nog in de finale van Wimbledon in London. Zij verloor toen in 2015 nog van Serena Williams, Venus' jongere zus. Serena was vanwege een zwangerschap dit jaar niet aanwezig op Wimbledon.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk