Dinsdag 19 juni, 2018

FBI houdt ‘telefoonmaker’ van internationale drugssmokkelaars aan

De CEO van een Canadees bedrijf dat telefoons speciaal zou aanpassen voor criminele organisaties en drugssmokkelaars, is door de FBI opgepakt voor zijn bijdrage aan de georganiseerde misdaad.

De CEO, Vincent Ramos, opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie en medeplichtigheid aan het verspreiden van drugs. Het bedrijf, genaamd Phantom Secure, past BlackBerry- en Android-telefoons aan door de camera's en microfoons te verwijderen en speciale versleutelingssoftware te installeren. Onder meer gebruikt vermoedelijk het beruchte Mexicaanse Sinaloa-drugskartel de telefoons van Phantom Secure. De FBI heeft ook minstens één getuige, een veroordeeld lid van het Sinaloa-cartel. Die zegt de apparaten van Phantom Secure gebruikt te hebben bij het verhandelen van drugs.

Wereldwijd wordt geschat dat zo'n 20.000 telefoons in omloop zijn die door Phantom Secure zijn aangepast. De versleutelde communicatie van de toestellen loopt bewust via Hong Kong en Panama, omdat die landen volgens Phantom Secure niet meewerken met organisaties zoals de FBI.

De FBI is ervan overtuigd dat het bedrijf speciaal voor het bedienen van criminele activiteiten is opgezet.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk