Zondag 27 mei, 2018

Europol topman: Criminelen wassen miljarden wit via cryptomunten

Bij ongeveer 3 tot 4 procent van al het geld dat momenteel in Europa wordt witgewassen, gebeurt dat door middel van de bitcoin of andere cryptovaluta's. Dit meld NU.NL Dat zal snel meer worden, als overheden en het bedrijfsleven de handen niet ineenslaan. Rob Wainwright , chef bij Europol maakte dit via de BBC bekend.

De specifieke eigenschappen van cryptomunten maken het lastig om criminele activiteiten tegen te gaan, zegt Wainwright. Er is geen toezichthouder, transacties kunnen niet in de gaten gehouden worden en tegoeden niet bevroren worden. ''Het groeit vrij snel en dat baart ons nogal wat zorgen'', zegt de Europese politiechef over de digitale witwasactiviteiten. De topman van Europol roept de industrie achter bitcoin op,  samen te werken met de politie, om misbruik te voorkomen. Wainwright vraagt hen om meer verantwoordelijkheidsgevoel te tonen in de manier waarop ze hun cryptomunten runnen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk