Zondag 27 mei, 2018

Eten van wascapsules nieuwste rage onder jongeren

Er is een nieuwe rage onder jongeren. Op YouTube en sociale media zijn de eerste beelden reeds verschenen. Jongeren stoppen felgekleurde capsules met vloeibaar wasmiddel in hun mond . De medische wereld en fabrikanten spreken van een levensgevaarlijke trend, omdat de ‘laundrypods’ giftige en bijtende stoffen bevatten.

Op YouTube duiken steeds vaker beelden op van tieners die zich aan de wascapules wagen.Van de rage - de zogenoemde tide pod challenge - lijkt vooralsnog alleen sprake in de Verenigde Staten en Engeland, maar buitenlandse media verwachten dat de potentieel levensgevaarlijke trend zich snel zal uitbreiden. Voor de tide pod challenge stoppen tieners de capsules in hun mond en wachten dan tot het oplosbare plastic omhulsel ‘verteert’. Vervolgens is het een kwestie van het ding net op tijd uitspugen. Dat proces laten de jongeren filmen, waarna het resultaat op internet wordt gezet.

De trend is vermoedelijk ingezet door nepfilmpjes en -foto’s die recent op sociale media zijn gezet. Zo twitterde iemand een foto van een pizza met daarop gesmolten wastabs. Verder waren er ook gemanipuleerde afbeeldingen van capsules van wasmiddelmerk Tide (gemaakt door de multinational Procter & Gamble). Daarbij het bijschrift dat ze er niet alleen lekker uitzien maar ook uitstekend smaken. Of: iemand die een taart bakt met als kleurig ingrediënt was capsules. Unilever, dat capsules produceert onder merknamen als OMO en Robijn, raadt het in de mond stoppen van de dingen ten stelligste af. ”Wasmiddeltabs zijn uitsluitend bedoeld om de was te doen. Nergens anders voor!

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk