Dinsdag 19 juni, 2018

Earth Hour Suriname krijgt dit jaar een andere plek

Bron: Starnieuws

Bron: Starnieuws

Vanwege de renovatie van het Onafhankelijkheidsplein wordt Earth Hour, het jaarlijkse wereldwijde evenement om aandacht te vestigen op de noodzaak van energiebesparing, dit jaar niet gehouden op het plein. Er mogen geen opstallen geplaats worden op het plein.  Henna Draaibaar van The Back Lot zegt dat de campagne voor de bewustwording van energiebesparing wel gewoon door gaat. Maandag zal er verder worden ingegaan. De organisatie heeft toestemming gekregen om het evenement te organiseren op het oude vlaggenplein, zegt Draaibaar. Wij willen echter het risico niet nemen uit vrees dat het evenement niet zal slagen. Het Onafhankelijkheidsplein staat centraal en dat zou veel beter zijn."

Op 24 maart wordt het evenement georganiseerd. Wereldwijd zal er op hetzelfde tijdstip stil gestaan worden bij klimaatverandering en behoud van de natuur. Het is de bedoeling dat dan landelijk van halfnegen tot en met halftien 's avonds bedrijfsleven en huishoudens het licht uitdoen, meldt Starnieuws.

Twee weken zal er op scholen aan drieduizend leerlingen voorlichting gegeven worden over klimaatsverandering. Net als voorgaande jaren mogen de leerlingen helpen met de samenstelling van een film. De campagne in Suriname wordt al twee jaar verfilmd voor opname in een groter videoproject van het Wereldnatuurfonds voor internet.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk