Dinsdag 19 juni, 2018

DJ’s van Surinaamse komaf scoren wereldhit met 51 miljoen views

Het Nederlandse dj-duo Afro Bros scoort momenteel wereldwijd een hit met het nummer ‘X’, dat zij met de grootste reggaeton-artiesten Nicky Jam en J Balvin hebben geproduceerd.

De hitsingle ‘X’ is maar liefst 52 miljoen keer binnen 3 dagen bekeken. Inmiddels zijn de kijkcijfers dichtbij 100 miljoen views. Afro Bros, bestaande uit Giordano Ashruf (27), Rashid Badloe (28), en hun broers Sharif Badloe (26) en Sergio Ashruf (31), heeft hiermee hun zoveelste hit weten te scoren. In bijna alle Zuid-Amerikaanse landen en in Italië en Spanje staan ze met 'X' op nummer één. De jongens van Surinaamse komaf uit Arnhem zijn er heel rustig onder. Misschien omdat ze al eerder meewerkten aan een hit, met het lied ‘Sua Cara’ van Major Lazer. Die werd uiteindelijk 360 miljoen keer bekeken. De jongens zijn ook al vijf keer platina gegaan met het lied 'Energie' van Ronnie Flex & Frenna en vier keer platina met Come Again van Boef en Ronnie Flex.

Twaalf jaar geleden begonnen de dj’s in de Arnhemse club Manhattan als promotors van evenementen. Tourmanager Sergio herinnert zich de eerste jaren, toen er al enigszins succes was. “Dan kwamen we aan bij een club waar we moesten draaien, en dan werden we door beveiligers aan de deur geweigerd.”, vertelt Sergio. Dat overkomt de jongens nu niet meer. Nu reizen de broers en neven de wereld over, om hun muziek te draaien, clips te schieten en vakantie te houden.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk