Zondag 15 juli, 2018

Directeur ‘De Papegaaitjes’ verantwoordelijk voor dood baby

De directeur, Sherida Doorstam, van de dagopvang en peuterschool ‘De Papegaaitjes’ is door de kantonrechter veroordeeld tot gevangenisstraf van twaalf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De magistraat acht wettig en overtuigend bewezen dat zij hoofdelijk aansprakelijk is of aansprakelijk kan worden gehouden voor de dood van de toen drie maanden oude baby, Riff Kent, op 13 oktober 2014. De baby is in het oppashuis door verstikking om het leven gekomen. Een tweede medewerkster S.A de het kind als laatst had gevoed is integraal vrijgesproken. De directeur was niet aanwezig toen aan haar werd verteld dat het niet goed ging met het kind. Ze had haar medewerkster gezegd dat ze niets moest doen totdat ze zelf ter plekke was. Waardoor ze tijd hadden verloren om medische hulp te verlenen, wat vermoedelijk heeft bijgedragen aan het overlijden van de baby. Sherida werd ook kwalijk genomen omdat ze de medewerkster had gezegd om onwaarheden aan de politie te vertellen. De medewerkster moest vertellen dat het kind niet in de crèche was overleden. Naderhand zijn de medewerkster op hun verklaring teruggekomen nadat ze flink aan de tand werden gevoeld door de politie. Op aandringen van de ouders van de baby werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Volgens Maureen Nibte, advocaat van de nabestaanden, heeft de rechter met betrekking tot de straf van Leter heeft overwogen dat deze medewerkster zelf heeft verklaard dat het kind al de hele dag huilde maar niemand zich over hem bekommerde.

Leter heeft aangegeven dat ze inderdaad nalatig is geweest met betrekking tot de zorg van de baby. “Ze gaf toe dat indien de zorg over de baby adequaat was geweest, het niet zover zou zijn gekomen”, stelt Nibte.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk