Zaterdag 17 februari, 2018

Dieven maken aanrijding met gestolen goederen

De dieven zijn overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo en het vermoeden bestaat dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

De dieven zijn overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo en het vermoeden bestaat dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

Op maandag 18 september hebben enkele dieven, die met gestolen goederen in de auto reden, een aanrijding gemaakt, waardoor zij bij de ingeschakelde politie door de mand vielen en werden aangehouden voor diefstal.

De dieven kwamen van het ressort Latour, waar de inbraken zijn gepleegd. Maar voor hun pech maakte zij een aanrijding met hun auto op de hoek van de Richard Voullaire- en de Herman Steinbergstraat. De ingeschakelde politie kreeg onderweg naar de plek de melding dat enkele personen bezig waren goederen uit één van de voertuigen, die betrokken was bij de aanrijding, weg te dragen. Bij aankomst op de plek werd direct een onderzoek ingesteld, waarbij de veroorzaker van de aanrijding, de 27-jarige Romario M., flink aan de tand is gevoeld. De goederen werden namelijk uit zijn voertuig weggehaald. Romario hield vol dat hij slechts een taxirit reed en niets van goederen afwist. Het voertuig van Romario is trouwens niet verzekerd. Uiteindelijk gaf hij toe en bracht hij de politie naar een leegstaand perceel in de directe omgeving waar de gestolen goederen lagen. Twee computersysteemkasten, flat screen monitoren, een printer, een scanapparaat en voltage regulators zijn aangetroffen en in beslag genomen. De goederen zijn weggenomen bij inbraken eerder op de dag in het ressort Latour. Drie benadeelden hadden reeds op diezelfde dag aangifte van inbraak gedaan bij de politie van Latour. Een aangeefster herkende de in beslag genomen goederen positief als de bedrijfsgoederen die eerder op de dag bij de inbraak in het ressort Latour zijn weggenomen.

Naast Romario wist de politie nog eens twee andere kompanen, de 23-jarige Fabricio A. en de 31-jarige Melvin J. aan te houden. Dit trio is overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo en het vermoeden bestaat dat er meerdere verdachten betrokken zijn in deze zaak.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk