Zondag 27 mei, 2018

Dc Jurel: Regelgeving voor zwaar transport in Para noodzakelijk

De volksvertegenwoordigende organen (DR, RR en DNA) in Para, de politie en de bestuursdienst hebben deze week overleg gevoerd over de kwestie zwaar transport . De wegen en bruggen in het district Para worden kapot gereden en de veiligheid van weggebruikers wordt in gevaar gebracht. Ook de elektrische overhead kabels van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) en kabels van Telesur worden steeds stuk getrokken door containertransport. Districtscommissaris Armand Jurel heeft de volksvertegenwoordigers gevraagd om de handen in elkaar te slaan en voorstellen te doen aan de regering om te komen tot regelgeving. De burgervader zal in de komende dagen werkbezoeken afleggen in het Carolina gebied en zal overleg plegen met de traditionele besturen over deze kwestie.

Door zwaar transport over de wegen, zijn deze haast onbegaanbaar voor de gemeenschap van de inheemse dorpen.Controle en sanctie op zwaar transport ontbreekt. Op de primaire wegen is er continu transport van rondhout, sedimenten, brandstof en andere grote ladingen bestemt voor bedrijfsvoeringen in Para en de grensdistricten wordt door het Burger Informatie Centrum van Para aangegeven. Gebleken is dat de veiligheid actoren niet optimaal kunnen optreden tegen overtreders van de maximaal toegestane aslast, vanwege het ontbreken van formele wetgeving en controle faciliteiten. De politie beschikt niet over weegbruggen/weegmatten en andere faciliteiten om overtreders staande te houden en beslaglegging te plegen. Er is steeds getracht om de conditie van de wegen in het achterliggend gebied te besparen middels het reduceren van de houtproductie, maar deze maatregel is niet vastgelegd bij wet. Afspraken tussen de districtsleiding, het traditioneel bestuur en ondernemers worden daarom vaak niet nageleefd.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk