Zondag 22 april, 2018

Dalian IV project officieel gestart

Waarnemend president Ashwin Adhin heeft woensdag het startsein gegeven voor het Dalian IV project te Paranam. (Foto NII)

Waarnemend president Ashwin Adhin heeft woensdag het startsein gegeven voor het Dalian IV project te Paranam. (Foto NII)

Het Dalian IV project is officieel gestart. Waarnemend president Ashwin Adhin heeft woensdag het startsein gegeven voor het project te Paranam. De kosten van Dalian IV zijn US$ 235 miljoen en de financiering wordt gedaan door de China Exim Bank. Ruim 110 kilometers zullen worden voorzien van een asfaltlaag. De Martin Luther Kingweg krijgt nog een rijbaan erbij en wordt vanaf de Latourweg tot Tuit Lui Faut Kanaalweg breder gemaakt.  Er zal een nieuwe Highway vanaf de Meursweg via Hanover en Mawakabo naar de JF Kennedyweg aangelegd worden. De brug over de Para rivier krijgt een nieuwe constructie. De Pikin Saronweg wordt ook gerehabiliteerd. Hiernaast komt er nog een brug over de Saramacca kanaal nabij Vabi om het verkeer naar Beekhuizen af te wikkelen tijdens de renovatie en verbreding van de Van ‘t Hogerhuysbrug. 

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gaf tijdens zijn toespraak aan dat de start van het project een mijlpaal in de Surinaamse geschiedenis is. Hij bedankte ook de voormalige ministers en hun teams die werk hebben verricht zodat het Dalian IV project kon aanvangen. “De regering is zich ervan bewust dat het leefmilieu van de burgers verbeterd moet worden. Dit project voorziet namelijk ook in die behoefte. Lokale diensten zullen profijt hebben bij de uitvoering”, zei waarnemend president Ashwin Adhin bij de start van Dalian IV  . 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk