Zondag 27 mei, 2018

Congres voor traditionele geneeskunde met Indiase spreker

Middelen gebruikt bij Ayurveda, de traditionele Indiase geneeswijze. Foto: BHHeadache Institute

Middelen gebruikt bij Ayurveda, de traditionele Indiase geneeswijze. Foto: BHHeadache Institute

In het kader van het duurzaam ontwikkelen van “Traditionele Medische Systemen en de Homeopathie Industrie” in Suriname, binnen de Zuid-Zuid-samenwerking met de Republiek India, wordt een congres georganiseerd.

Dit congres wordt op vrijdag 10 november gehouden in de vergaderzaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, met als thema “De Synthese van Allopathische (Westerse) en Traditionele Medische Systemen”. De regering van India vaardigt een keynote spreker af om de belanghebbenden  te informeren over de acties die India reeds heeft ondernomen op dit gebied. De fase waarin India zich thans bevindt en de geboekte successen zal deze spreker ook delen met de aanwezigen.

Het congres is geheel gratis en staat open voor een ieder die betrokken is bij de industrie. Echter is registratie vooraf wel noodzakelijk vanwege logistieke redenen. 

In juli van dit jaar is er een informatiebijeenkomst gehouden voor ministeriële stakeholders van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waarbij onder andere het ministerie van Volksgezondheid uitgebreide informatie heeft verschaft over het huidig medisch systeem van Suriname, de betreffende wetgeving en de hierbij betrokken instituten.