Zondag 15 juli, 2018

Coca-cola kersttrucks promoten ongezond leven

Een speciale 'kersttruck' van Coca-Cola bij de Tower Bridge in London. Foto: Coca Cola UK

Een speciale 'kersttruck' van Coca-Cola bij de Tower Bridge in London. Foto: Coca Cola UK

Er zijn oproepen gedaan om de Coca-cola kersttrucks te verbannen uit Liverpool vanwege de heersende obesitas in de stad. De liberale democratische leider van Liverpool, Richard Kemp, zegt dat de stad in de ‘greep van een obesitas epidemie’ is. Zowel bij kinderen als volwassenen is er een hoge prevalentie.

Kemp dat Coca-cola’s populaire feestvoertuig een product aanbiedt dat zeer ongezond is. Een woordvoerder van Coca-cola zegt dat er ook wel suikervrije drinks worden aangeboden. Mr Kemps bezorgdheid begint vier maanden nadat een studie van Public Health Liverpool uitwijst dat de ontbijtproducten die Coca-cola aanbiedt naast de alombekende zwarte drank, de meest zoete ontbijt cereals zijn. Voorbeelden daarvan zijn Kellog’s Frosties en Coco Pops.

De afgelopen 5 jaar heeft het Coca-cola event in Liverpool plaatsgevonden, niet om kerst aan te kondigen, maar om de consumptie van producten die zeer ongezond zijn aan te moedigen.

De woordvoerder van Coca-cola beweert dat hij van veel bewoners van Liverpool positieve reacties heeft gehad op de komst van de trucks gedurende de laatste bezoeken. Hij zegt dat mensen de gelegenheid hebben om de truck van dichtbij te bezichtigen, een fotootje te maken en te genieten van een 150 ml blikje Coca-cola Classic of een van de suikervrije opties, Diet Coke of Coca-cola Zero sugar.