Donderdag 19 april, 2018

Chauffeur rijstbedrijf beroofd door vier mannen

Een chauffeur van een rijstbedrijf is gisteren, woensdag 19 april, slachtoffer geworden van een beroving in de omgeving van Santo Boma, waarbij één van de vier rovers door een kogel van de politie is geraakt.

De rovers hebben de chauffeur beroofd van een tas inhoudende een onbekend geldbedrag. De chauffeur deed de melding van de beroving bij de politie van het ressort Santo Boma, die er gelijk werk van maakte om de achtervolging in te zetten. De Surveillance Unit van regio Midden (SUM) kon de jongens snel signaleren en achterna zitten. Vreemd genoeg raakten de criminelen door onbekende reden van de weg met hun voertuig en kwamen zo in een goot. De vier criminelen stapten uit het voertuig en renden vervolgens een bosschage in. Waarschuwingsschoten van de politie brachten hen niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en raakte één van de rovers, de 24-jarige Fernando H., in zijn been. De andere rovers, de 22-jarige Stanley N., de 22-jarige Byorn V. en de 20-jarige Gillermo, P., zijn uiteindelijk ook aangehouden door het SUM.

Stanley, Byorn en Gillermo zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Terwijl Fernando per ontboden ambulance is afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo waar hij onder politiebewaking is opgenomen.