Zondag 15 juli, 2018

Buitenlucht helpt het zicht van kinderen te verbeteren

Kinderen schijnen tegenwoordig eindeloze uren te besteden aan smartphones, games, computers en tablets. Tijd doorbrengen met spelletjes op elektronische apparaten helpt zeker niet met het lichaamsgewicht, maar vraagt men zich wel af wat het gebruik van zo’n apparaat doet aan het gezichtsvermogen?

Terwijl er nog niet veel onderzoek is gedaan naar de gevolgen van het scherm voor het gezichtsvermogen – uiteindelijk is de I-Phone pas in 2007 door Apple uitgekomen – zijn experts zeker van een groeiende peil van slechtziende kinderen. Zij suggereren dat het beste dat ouders kunnen doen om dat te voorkomen, is de kinderen aan te moedigen om meer tijd buiten in het zonlicht door te brengen.

Myopia, oftewel slechtziendheid, begint meer en meer gemeenschappelijk te worden, zegt Chris Hammond, professor in de oogheelkunde bij King’s College London en oogheelkundig chirurg in het St. Thomas’ Hospital.

Het heeft epidemische hoogten bereikt in Oost-Azie, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea, waar bijna 90% van de 18-jarigen slechtziend zijn. In Europa heeft 40% tot 50% van de jongvolwassenen in de 20 een slecht gezichtsvermogen.

 

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk