Dinsdag 19 juni, 2018

Broer en zus geschoten door gewapende mannen

De gewapende mannen overrompelden Popcaan, waarbij zij op hem schoten en hem kapverwondingen toebrachten. Zijn zus liep daarbij ook een schotwond op aan haar bovenbeen.

De gewapende mannen overrompelden Popcaan, waarbij zij op hem schoten en hem kapverwondingen toebrachten. Zijn zus liep daarbij ook een schotwond op aan haar bovenbeen.

In de afgelopen week hebben drie gewapende mannen een vrouw en haar broer gekapt en geschoten voor tot nog toe onbekende redenen.

Volgens de vrouw stapten de drie gewapende mannen voor haar woning op de hoek van de Ladesma- en de Hoogestraat uit een auto en spraken haar aan op zoek naar haar broer genaamd ‘Popcaan’. Terwijl de zus bezig was de mannen uit te leggen dat zij niet wist waar haar broer is, kwam deze plotseling tevoorschijn. De gewapende mannen overrompelden hem, waarbij Popcaan kap- en schietverwondingen opliep. Zijn zus liep daarbij ook een schotwond op aan haar bovenbeen.

Bij aankomst van de ingeschakelde politie van Bureau Nieuwe Haven hadden de daders de plek reeds verlaten. Ook Popcaan is niet aangetroffen. Volgens omstanders was Popcaan per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gegaan, maar Popcaan heeft zich echter nooit gemeld bij de SEH. De zus is wel door de politie per ontboden ambulance naar de SEH van het AZP afgevoerd.

Intussen had de politie via de Centrale Meldkamer een algemene oproep gedaan door het kentekennummer van de auto van de geweldenaars door te spelen. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) signaleerde de auto en speelde in op dit bericht door het voertuig klem te rijden. Daarbij is de 34-jarige Rinaldo M. alias ‘Powisi’, die vaker is aangehouden voor geweldsdelicten, alleen in de auto aangetroffen.

Powisi ontkent betrokken te zijn geweest, ondanks hij door getuigen is herkend als degene die zou hebben geschoten. Powisi is inmiddels overgedragen aan de politie van Nieuwe Haven, terwijl de recherche van regio Paramaribo doorgaat met het onderzoek en blijft werken aan de aanhouding van de overige mannen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk