Zondag 22 april, 2018

Braziliaanse vrouw dood na roofoverval

Na het vertrek van de rovers bleef de vrouw steeds aangeven dat zij zich onwel voelde. Enkele uren later kwam ze door tot nog toe onbekende redenen te overlijden.

Na het vertrek van de rovers bleef de vrouw steeds aangeven dat zij zich onwel voelde. Enkele uren later kwam ze door tot nog toe onbekende redenen te overlijden.

Op zaterdag 7 oktober is een 28-jarige vrouw van Braziliaanse in het binnenland van Suriname te komen overlijden, nadat zij samen met veertig anderen enige uren daarvoor beroofd is geworden door vijf criminelen.

De vrouw, die lag te slapen, werd gewekt door de rovers om haar bezittingen af te staan. Na het vertrek van de rovers bleef de vrouw steeds aangeven dat zij zich onwel voelde. Enkele uren later kwam ze door tot nog toe onbekende redenen te overlijden.

Het incident vond plaats in de middag van zaterdag 7 oktober rond 15.00 uur te Cabana in het district Sipaliwini. De vijf criminelen hebben ongeveer veertig (40) mensen beroofd van goud en andere bezittingen. Vier goudkampen zijn door de criminelen aangevallen. Niemand in de kampen werd ontzien door de rovers. Vermoedelijk hebben de rovers ongeveer een kilogram goud buitgemaakt. De rovers hebben ook enkele jachtgeweren weggenomen. Na hun snode daad hebben de rovers drie van de slachtoffers gegijzeld en zijn met deze vertrokken richting Gunsi. Te Gunsi aangekomen werden de slachtoffers vrijgelaten en konden terugrijden naar hun werkplek.

Ooggetuigen beweren dat de rovers naar Paramaribo zijn uitgeweken. Het lijk van de overleden vrouw is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. De recherche van regio Midden onderzoek deze zaak verder.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk