Zondag 27 mei, 2018

Bitcoin verliest kwart van waarde

De waarde van cryptomunt bitcoin is dinsdag nog verder teruggezakt tot even onder $10.000 per stuk. De bitcoin verloor ruim 28 procent van de waarde. Ook andere munten dalen in waarde , nu nieuwe ingrepen van overheden in Europa en China de handel beperken. Half december stond de bitcoin nog op $19.000 per stuk meld de Telegraaf. Dinsdag verloor de munt opnieuw snel 10% waarde en ging naar de laagste prijs in zes weken tijd. Ook andere cryptomunten als de ripple (-32%) en ethereum (-22%) hadden het zwaar.

In China hebben vrijwel alle digitale munten te lijden onder een nieuwe ingreep van de Chinese overheid. De Chinese centrale bank wil volgens een uitgelekte notitie over overleg van internetbedrijven met topbestuurder Pan Gongsheng, een blokkade voor alle digitale munten doorvoeren. Chinezen handelen relatief veel met hun spaargeld in gekochte cryptomunten. Gongsheng noemt het risico voor het hele financiële stelsel te groot geworden. Centrale en lokale overheden moeten daarom alle georganiseerde handel in digi-munten als bitcoin beperken. Particulieren die bijvoorbeeld digitale diensten zoals ’wallets’, waarin de munten worden gestald, willen beginnen worden volgens deze memo mogelijk ook gestraft.

Ook de Europese financiële waakhond Esma waarschuwt kopers dat ze fors geld kunnen kwijtraken als ze in bitcoins of andere cryptomunten beleggen. De munt is zoals de koers van afgelopen dagen toont extreem beweeglijk; wie erin belegt moet verliezen kunnen incasseren. China heeft de handel in bitcoins en crowdfundingacties met cryptomunten, de immens populaire ico’s, aan banden gelegd. In Azië is Zuid-Korea dit jaar het volgende land dat de hele handel aan banden legt. Naast extra regelgeving in Azië en Europa, wordt de cryptomuntenwereld ook geteisterd door de effecten van een grote diefstal van een andere cryptomunt, de stellar. Hackers hebben voor ongeveer €325.000 van de cryptomunt buitgemaakt.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk