Dinsdag 19 juni, 2018

Bende ontvoerders en drugsdealers gearresteerd

Het onderzoek leidde naar de Juanitastraat, waar het RBTP een inval pleegde. Acht mannen en twee vrouwen, die zich in de woning bevonden, zijn aangehouden.

Het onderzoek leidde naar de Juanitastraat, waar het RBTP een inval pleegde. Acht mannen en twee vrouwen, die zich in de woning bevonden, zijn aangehouden.

Op donderdag 9 november heeft de politie van Uitvlugt een aantal mensen gearresteerd aan de Juanitastraat in Paramaribo, nadat enkelen van hen een man hadden mishandeld en ontvoerd bij een carwash.

De ontvoerde man, de 33-jarige Orlando A., had zijn voertuig naar een carwash gebracht. Daar werd Orlando plotseling aangevallen door een bende. Hij trachtte weg te komen, maar werd achtervolgd en met een knuppel mishandeld door de mannen. Hierna werd hij ontvoerd door de mannen en zijn voertuig namen ze ook mee. De ingeschakelde politie van Uitvlugt schakelde op hun beurt het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in, toen het onderzoek leidde naar de Juanitastraat. Daar pleegde het RBTP een inval en werden acht mannen en twee vrouwen, die zich in de woning bevonden, aangehouden. Tijdens de inval hoorde de politie hulpgeroep uit een berghok. Het bleek te gaan om het ontvoerde Orlando, die letsels aan het lichaam heeft opgelopen door mishandeling. Bij de inval is ook een vreemdeling, die de Surinaamse taal niet machtig is, afgevoerd naar het politiebureau. Hij is in vreemdelingenbewaring genomen.

Vier verdachten, te weten de 27-jarige Vincent C., de 38-jarige Maikel T., de 37-jarige Melvin J. en de 29-jarige Tokio M., zijn uiteindelijk ingesloten voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de wet op verdovende middelen- en vuurwapenwet. De anderen die volgens het voorlopige onderzoek niet betrokken zijn bij de gepleegde strafbare feiten en zich toevallig op het adres bevonden, zijn na verhoor heengezonden. Op Vincent zijn scherpe patronen gevonden en in beslag genomen. Volgens zijn verklaring zou hij een ritueel bad (wasi) nemen met de patronen. Bij Melvin is 520 gram drugs in een voertuig aangetroffen en overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade.

De bende heeft Orlando ontvoerd, omdat hij twee jaren terug een aantal kilogram cocaïne voor de organisatie via Frans-Guyana naar het buitenland moest vervoeren. Orlando was hierna ondergedoken met het verderfelijk spul. De bende signaleerde hem op 9 november bij de carwash, mishandelden hem en namen hem mee.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk