Maandag 25 september, 2017

Bemiddeling in kwestie Korps Politie Suriname

Het mediation team zal o.a. bij alle personeel van de politie hearings houden.

Het mediation team zal o.a. bij alle personeel van de politie hearings houden.

Een mediation team zal de minister van Justitie en Politie moeten gaan adviseren over de ontstane onvrede, demotivatie en het opgezegde vertrouwen in de korpsleding. Dinsdag werd bekend dat korpschef Agnes Daniels aan president Bouterse had aangekondigd uit haar functie ontlast te willen worden. Dat heeft alles te maken met het moment dat de Politiebond het vertrouwen in haar heeft opgezegd. In de geuniformeerde dienst is gezag van de korpschef van eminent belang.

Daniels heeft bij president Bouterse enkele voorstellen gedaan om de problemen binnen het korps op te lossen. Een daarvan was mediation, liet ze gisteren weten. Het schijnt dat Bouterse dit voorstel heeft opgapakt. Minister van Justitie en Politie Eugene van der San heeft woensdag een Mediation  Team Korps Politie Suriname samengesteld. Het Mediation Team zal twee weken fungeren onder leiding van ex-president  Jules Wijdenbosch. Ook zijn Sharmila Kalidien-Mansaram en Eric Sinester opgenomen in het team.

Het minister meldt dat het team ook als doel heeft het bereiken van een gezonde en productieve arbeidsorganisatie in het belang van de Republiek Suriname en het inventariseren van knelpunten en vraagstukken bij het KPS welke hebben geleid tot de huidige situatie binnen dit Constitutioneel Orgaan als arbeidsorganisatie.

Het team zal hearings houden bij het personeel uit alle geledingen, zowel executief, technisch als administratief. Beschikbare documenten inhoudende de taakstelling en de administratieve organisatie van KPS moeten ook bestudeerd worden. Tot slot zal het team gesprekken voeren met de leiding van het Korps en de vakbond en uiteindelijk verslag doen aan minister Van der San.