Dinsdag 19 juni, 2018

Bank maakt per ongeluk 2000 miljard euro over

De Belgische Luc Mahieux was korte tijd de rijkste mens ter wereld, nadat zijn bank per ongeluk 2.000 miljard euro op zijn rekening overmaakte.

Luc schrok er even van dat hij plotseling de rijkste mens ter wereld was. Hij zag het geld op zijn rekening staan, nadat hij zijn limiet op zijn creditcard had gewijzigd. Dit deed hij omdat hij een mogelijk frauduleuze betaling van een website wilde stopzetten. De website trok namelijk 34,90 euro maandelijks van zijn rekening. Toen kwam de bijboeking. Zowel de af- als bijschrijvingen waren afkomstig hetzelfde bedrijf. De Belg nam vervolgens contact op met zijn bank over het bijgestorte bedrag. Omdat de Belg bang was voor fraude heeft hij zijn pas laten blokkeren, daardoor kan ook hij niet meer bij zijn bankrekening met daarop 2.000 miljard euro.

Luc heeft het verhaal op Facebook gedeeld en kreeg uit onbekende hoeken meerdere vriendschapsverzoeken. "Sommigen vertelden dat ze zouden willen dat ik hen help." De man zegt zelfs op straat te zijn herkend. Hij werd door mensen aangesproken met miljardair.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk