Dinsdag 19 juni, 2018

Baby’s in aparte kamer slapen beter

Het ouderschap kan best een toffe uitdaging zijn. Vooral als het gaat om je eerste kindje, doe je er alles aan om het de baby naar zijn zin te maken. Zo wil je het kind bijvoorbeeld geen moment buiten zicht hebben en slaapt het ‘s avond in een bedje naast die van jou. Op deze manier kun je gelijk ingrijpen mocht er iets gebeuren denk je.

Toch slaapt je baby veel beter als die niet bij jou slapen. Het is namelijk gebleken, dat baby’s die in aparte kamers slapen, vroegere bedtijden hebben, minder tijd nodig hebben om in slaap te vallen en langer kunnen blijven slapen.

Uit de studie, gepubliceerd in de journal ‘Sleep Medicine’, kwam ook naar voren, dat baby’s die apart slapen, minder de behoefte hebben om ‘s nachts gevoed te worden. De hoofdonderzoeker Dr Jodi Mindell van ‘The Children’s Hospital of Philadelphia’ zegt dat één van de voornaamste redenen hiervoor is, dat baby’s eerder geneigd zijn zichzelf in slaap te sussen.

Deze onderzoeksresultaten weerspreken echter de richtlijnen van de ‘American Academy of Pediatrics’ (AAP), die ouders aanbevelen om baby’s in dezelfde kamer als hun ouders te plaatsen. Vooral in de eerste 6 maanden, zou dit goed zijn om het risico op ‘sudden infant death syndrome’ (SIDS) te verkleinen.

Co-auteur van de AAP richtlijnen, die niet betrokken was bij het onderzoek, zegt: “Als het enige doel is om de slaap te verbeteren, dan is dit een geweldige uitkomst. Maar terwijl wij niet weten wat de oorzaak is van SIDS, en het bewijs geleverd is dat samen slapen de kans op dit syndroom verkleint, is het het miscchien wel waard om wat slaap op te geven voor je kroost.”

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk