Zondag 27 mei, 2018

Baby van vijf maanden mogelijk dood door ouders

Op maandag 12 februari is een vijf maanden oude baby op de afdeling Intensive Care komen te overlijden, nadat het kindje enkele dagen ervoor met ernstige zware lichamelijk letsels was binnengebracht op de Spoed Eisende Hulp (SEH).

De vijf maanden oude baby, Riley Bhaggan, werd op woensdag 7 februari binnengebracht op de SEH en had uitwendig een bijtwond in haar gezicht en een blauwe plek op het voorhoofd. Verder vertoonde het op dat moment bewusteloos kindje constant stuiptrekkingen. Volgens de dienstdoende arts had Riley ook inwendige letsels opgelopen. Riley raakte in coma en werd hierna op de afdeling Intensive Care van de kinderafdeling opgenomen.  Riley overleed uiteindelijk op maandag 12 februari. Het ontzielde lichaam van Riley is ter obductie in beslag genomen.

De ouders van Riley, de 25-jarige Shafiek B. en de 26-jarige Warsha B. leggen beide tegenstrijdige verklaringen af over de letsels op het lichaam van het kind. De politie van de afdeling Jeugdzaken heeft uit onderzoek kunnen halen dat de baby vaker letsels aan het lichaam had. In oktober van het vorig jaar was Riley al met een bovenbeen fractuur opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Naar aanleiding van verklaringen van getuigen zijn de ouders van Riley aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie van de afdeling Jeugdzaken onderzoekt deze zaak verder.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk