Dinsdag 19 juni, 2018

Assembleeleden bezorgd over marihuana-teelt

Tijdens een openbare commissievergadering hebben assembleeleden van de oppositie en coalitie vraagtekens geplaatst bij beschikkingen over teelt, cultivering, productie en export van medicinale cannabis. Minister van Volksgezondheid heeft op 16 oktober toestemming gegeven hiervoor aan Caribbean Managment and Project Office en andere ontheffingen zijn verleend door de minister voor meer doeleinden van cannabis. Assembleeleden Dew Sharman, Roch├ę Hopkinson en Krishna Mathoera waren bezorgd hierover. Zij willen weten waarom minister Pengel toestemming heeft gegeven, terwijl deze wet sinds mei van dit jaar in behandeling is bij de DNA. Mathoera wilde weten of de procureur-generaal (pg) geraadpleegd is door de bewindsman. Pengel deelde ook mee dat zaden van cannabis op de haven liggen voor inklaring, maar de pg heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hopkinson zei dat er toestemming is gegeven aan mensen die geen wetenschappelijke achtergrond hebben. Onbekende organisaties hebben toestemming gekregen. Minister Pengel zei dat er niks geheimzinnigs is rond deze zaak. Het gaat om een wetenschappelijk onderzoek voor medicinale doeleinden. Pengel zal alle beschikkingen sturen naar De Nationale Assemblee en zal de onderbouwing op papier stellen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk