Dinsdag 19 juni, 2018

Alerte winkeliers betrappen oplichter van leverancier

Randjeet F., een leverancier die werkzaam was bij een bedrijf, is door de politie van Albina ingesloten voor valsheid in geschriften, oplichting en verduistering, nadat een winkelierster aangifte deed tegen Randjeet.

Randjeet heeft bonnen van klanten vervalst, waardoor ten minste een winkelier SRD 100 meer dan het verschuldigd bedrag heeft betaald. De winkelierster verklaarde bij de politie dat zij na het vertrek van de leverancier erachter kwam dat zij SRD 100 te veel aan hem had betaald. Bij een ingesteld onderzoek door de politie is komen vast te staan dat op de bon die aan de winkelierster is afgegeven het bedrag van SRD 645 staat vermeld terwijl er op de bon welke de leverancier achterhoudt ten behoeve van het bedrijf, een bedrag van SRD 545 is vermeld, wat betekent dat de vrouw inderdaad SRD 100 te veel had betaald.

De benadeelde winkelierster had intussen de andere winkeliers hiervan in kennis gesteld. Bij de tweede winkelier viel Randjeet door de mand. Op de bonnen van deze winkelier had hij wederom twee verschillende bedragen omdat Randjeet SRD 100 extra had opgeteld op het verschuldigd bedrag. Het nieuwe bedrag heeft hij opgeschreven op de bon die hij moest afgeven aan de klant. Volgens de nieuwe bon van Randjeet zou de winkelier een bedrag van SRD 1.643,85 moeten betalen in stede van SRD 1.543,85. Deze alerte winkelier wees hem op de twee verschillende bedragen en betaalde hem het bedrag dat vermeld stond op de bon die Randjeet terug zou brengen voor zijn werkgever. De ingeschakelde politie hield Randjeet aan bij de tweede winkel.

Randjeet heeft intussen toegegeven de strafbare feiten te hebben gepleegd en dat hij meerdere winkeliers in Paramaribo heeft benadeeld.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk