Zondag 15 juli, 2018

AdeKUS organiseert Kennisbeurs: Wetenschap en samenleving

De AdeKUS viert op 1 november 2018 haar 50-jarig jubileum en de kennisbeurs is de eerste activiteit.

De AdeKUS viert op 1 november 2018 haar 50-jarig jubileum en de kennisbeurs is de eerste activiteit.

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) houdt van 10-12 november 2017 op het universiteitscomplex de AdeKUS Kennisbeurs: Wetenschap en Samenleving. Met deze activiteit wil de Anton de Kom Universiteit van Suriname de wetenschap dichter bij de samenleving brengen meldt de afdeling Communicatie in een persbericht. Producten en activiteiten van de universiteit en de deelnemende partners worden via tentoonstellingen, demonstraties, experimenten, films en documentaires, posters, foto- en videomateriaal, voorlichtingssessies, paneldiscussies, prijsvragen aan de bezoekers gebracht.

 Bezoekers van de beurs kunnen participeren aan speurtochten, kosteloze gezondheidsmetingen, rechtswinkel, workshops, muziekoptredens en online enquêtes. Er zullen ook verschillende documentaires, zoals kwikvrij goud mijnen en sidderalen worden vertoond. Voor middelbare scholieren is er naast voorlichting over studiemogelijkheden een opstelwedstrijd over duurzame ontwikkeling van Suriname. Ook voor scholieren van het lager onderwijs zijn er speciale sessies over microbiologie, het milieu en gezondheidstesten.

 De beurs wordt verrijkt met evenementen waarbij kennis en cultuur worden samengebracht. In dit verband wordt een avond gewijd aan opkomende en verdwijnende vormen van Baithakh Gana gevolgd door life muziek en dans optredens. Er zijn ook cook-outs met top gerechten zoals doksa en moksi alesi, en een workshop waar Chinese dumpling gerechten worden gemaakt. In samenwerking met NAKS wordt een bijzondere Sranantongo Neti gehouden met presentaties over het Afro-Surinaams Cultureel Erfgoed, met onder meer dans, traditionele gerechten, en demonstraties van Afro-Surinaamse muziekstijlen zoals de Kawina en skratyi poku. Hiernaast is er ook een presentatie met demonstratie over de Pencak Silat in Suriname.

 De Anton de Kom universiteit van Suriname meent dat wetenschappelijke kennis een veel grotere rol kan en moet vervullen voor de sociale, economische en technologische ontwikkeling, maar ook voor het behoud van de natuur en het cultureel erfgoed. Het belang van de wetenschap is zwaar onderbelicht in de Surinaamse samenleving. De universiteit is bij uitstek de instantie om wetenschappelijke kennis te bevorderen en te ontwikkelen, gericht op duurzaamheid van de samenleving en de natuur. De driedaagse beurs wordt gehouden op het universiteitscomplex en is voor eenieder toegankelijk. De AdeKUS viert op 1 november 2018 haar 50-jarig jubileum en de kennisbeurs is de eerste activiteit.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk