Dinsdag 19 juni, 2018

39-jarige vriend mishandelt 18-jarige vriendin dood

In de late avond van woensdag 14 februari is de 18-jarige Anastasha Pawirowirono in het ziekenhuis overleden aan verwondingen die zij tijdens een gevecht met haar 39-jarige vriend had opgelopen.

Anastasha is met letsels onder haar oog aangetroffen en wenste geen verklaring af te leggen. Bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bleek dat zij een hersensbloeding had opgelopen en ter verpleging opgenomen werd op de afdeling Neurologie, waar zij op 14 februari het leven liet.

Anastasha werd op maandag 12 februari mishandelt door haar vriend Trujillo S. te Lust en Rust in het district Commewijne. Anastasha liep daarbij letsels op. Trujillo belde de politie van Nieuw-Amsterdam gaf aan dat hij met zijn vriendin heeft gevochten. Ook dat zij letsels heeft opgelopen en dat hij de ambulance van de RGD-poli van Meerzorg reeds had ingeschakeld. Bij aankomst van de politie verklaarde Trujillo dat hij zich tijdens het gevecht heeft verdedigd met een ijzeren punt tang, waarbij Anastasha letsels opliep in haar gezicht. Het scherp voorwerp overhandigde hij aan de politie, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering is gesteld.

Het ontzielde lichaam van Anastasha is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk