Zondag 15 juli, 2018

20-jarige medische student van India wordt Miss World 2017

De winnares van Miss World 2017, de 20-jarige Indiase Manushi Chhillar.

De winnares van Miss World 2017, de 20-jarige Indiase Manushi Chhillar.

Vandaag vond de Miss World verkiezing plaats in Sanya, China. De winnares is de 20-jarige Indiase Manushi Chhillar. De Indiase schoonheid studeert medicijnen en is woonachtig in Noord-India, Haryana. Volgens Chhillar's profiel op de Miss World-website wil  zij een hartchirurg worden .Verder heeft de jonge Indiase plannen om non-profit ziekenhuizen in verschillende gebieden in India  te openen.

De 20-jarige Chhillar is een getrainde klassieke danseres en heeft een passie voor sporten zoals duiken, snorkelen en bungeejumpen. Na het bereiken van de top vijf, werd aan Chhillar gevraagd tijdens de Vraag en Antwoord ronde, welk beroep zij dacht dat het hoogste salaris verdiende en waarom. Zij antwoorde dat het geen kwestie was van iemands salaris en dat een moeder het hoogste respect waard was."Ik denk dat een moeder het grootste respect verdient, ik denk niet dat het alleen om contant geld gaat, maar om liefde en respect dat ze aan iemand geeft .Ze is de grootste inspiratie in mijn leven. Moeder zou het hoogste respect moeten krijgen."

Dit is de zesde keer dat India de titel Miss World heeft veroverd. De eerste keer was in 1966 en maakte Reita Faria India trots met haar titel. Hierna won Aishwarya Rai-Bacchan de titel in 1994, Diana Haydon in 1997, Yukta Mookhey in 1999 en Priyanka Chopra in 2000. Miss World 2016 Stephanie Del Valle uit Puerto Rico plaatste de kroon voor de nieuwe miss World. Engeland en Mexico eindigden respectievelijk op nummer 2 en 3.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk