Zondag 15 juli, 2018

16 vrije dagen vooraf gepubliceerd door Biza

Foto NII

Foto NII

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de 16 nationale vrije dagen van het jaar vooraf bekendgemaakt. Voorheen werden de nationale vrije dagen twee weken van tevoren bekend gemaakt door Biza via een bekendmaking in de dagbladen en op de website gov.sr. Het Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft gisteren een overzicht gepubliceerd op haar website.

De eerstvolgende nationale vrije dag,  Chinees Nieuwjaar is op 16 februari 2018. Het jaar van de Hond wordt dan ingeluid.  De commissie Nationale vrije dagen Suriname had als taak om adviezen uit te brengen over de nationale vrije dagen. Het ontwerpen van duidelijke criteria ter vaststelling van nationale vrije dagen in Suriname en het vaststellen van het maximum aantal nationale vrije dagen behoorden tot de taken.  Er is een regeling waarbij is vastgesteld dat de maandag,  die volgt op de 1 juli-zondag gelijkgesteld is met de zondag. Dit jaar valt 1 juli op een zondag en is 2 juli toch nog een vrije dag. Ambtenaren, scholieren en leerkrachten zijn dan vrijgesteld van werkzaamheden. De commissie Nationale vrije dagen Suriname had als advies uitgebracht dat het zeer wenselijk is nationale gedenk- en herdenkingsdagen ruim van te voren bekend te maken zodat alle sectoren uit de samenleving, in het bijzonder het bedrijfsleven, voldoende tijd gegund wordt om daarop adequaat in te spelen. Hiernaast is er ook aanbevolen om  de nationale vrije dagen elke vijf jaar grondig te evalueren en waar en wanneer nodig te herzien.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk