Zondag 15 juli, 2018

13-Jarige steelt 2 bromfietsen en een zangvogel

Bij het zien van de politie, renden de jongens weg met achterlating van de bromfietsen en een gekooide zangvogel.

Bij het zien van de politie, renden de jongens weg met achterlating van de bromfietsen en een gekooide zangvogel.

Op dinsdag 10 oktober is de 13-jarige Luciano P., alias Aploeka, aangehouden, nadat duidelijk is geworden dat hij samen met een kompaan zich schuldig had gemaakt aan diefstal van twee bromfietsen en een zangvogel.

Aploeka hield zich op die bewuste dag, samen de 19-jarige Kevin C. en nog twee jongens, verdacht op op de hoek van de CuraƧaostraat in het ressort Lelydorp. Buurtbewoners stelden de politie van Lelydorp telefonisch op de hoogte. Bij het zien van de politie, renden de jongens weg met achterlating van de bromfietsen en een gekooide zangvogel. Bij de achtervolging is Aploeka aangehouden en kort daarna is ook Kevin, die zich achter enkele stenen schuilhield, opgepakt. De twee andere verdachten hebben kans gezien weg te komen. Aploeka en Kevin zijn overgebracht naar het politiebureau. De bromfietsen en de zangvogel zijn in beslaggenomen. De Politie van Lelydorp onderzoekt deze zaak verder.

Uit voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat er ook enkele aangiften zijn gedaan op de afdeling Jeugdzaken tegen de 13-jarige Luciano. Later op de dag deden drie personen aangifte van diefstal van hun twee bromfietsen en een zangvogel. De zangvogel is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Blijf op de hoogte van al het lokale en internationale nieuws rechtstreeks vanaf jouw mobiele telefoon, helemaal gratis!

Download de Loop News app in de Google Play Store: http://bit.ly/1HHj2Uu

Download de Loop News app in de App store: http://apple.co/2e3q1Lk