‘Weg Met Dit Beleid!’ breidt strijd uit met petitie

De protestbeweging ‘Weg Met Dit Beleid!’ is stilletjes begonnen met het verzamelen van handtekeningen voor een petitie waarin wordt duidelijk gemaakt dat het volk het wanbeleid van de regering beu is en dat dit niet zo door kan.

Twee van de vooraanstaande personen van de beweging ‘Weg Met Dit Beleid!’, Gulshan Alibux en Maisha Neus, geven aan dat zij met deze petitie hun strijd uitbreiden op een nieuw front. “We weten dat het op straat gaan niet genoeg is om deze regering naar huis te sturen.”, vertelt Alibux aan Loop Suriname. “We moeten onze volksvertegenwoordigers er ook van overtuigen dat het zo niet langer kan. Deze petitie moet dus als een instrument vanuit het volk gaan dienen om onze volksvertegenwoordigers een signaal te geven dat hun handelen noodzakelijk is.” Alibux geeft aan dat de volksvertegenwoordigers uiteindelijk een motie van wantrouwen kunnen indienen tegen de president en zijn regering, zodat die of het wanbeleid omdraaien of dat ze naar huis moeten.

In de petitie wordt aangegeven dat onze politiek helaas is vervuild en dat die wordt beheerst door corruptie, diefstal, nepotisme en dictatoriaal gedrag. De protestbeweging meldt dat de tijd is aangebroken dat het volk hiermee moet afrekenen en dat slecht bestuur, slechter beleid en schaamteloze corrupte leiders niet gewenst zijn in de regering noch in de toekomst van Suriname.

De petitie is alvast online gestart om zodoende de vele Surinamers die online zitten makkelijk te bereiken. “Surinamers kunnen dan heel makkelijk via mobiel of laptop, op elk tijdstip van de dag en van welke locatie dan ook onze petitie tekenen.”, aldus Alibux. “Als u ook wilt tekenen, ga dan naar http://www.change.org/p/suriname-weg-met-dit-beleid-onder-welke-regering-dan-ook en laat uw stem horen.”

De petitie is te vinden via de volgende link: http://www.change.org/p/suriname-weg-met-dit-beleid-onder-welke-regering-dan-ook

0 comments